Site Loader

Qua vormgeving en kenmerken zit er niet heel veel verschil tussen de elektrische moederfiets en de gewone moederfiets. Het grootste verschil zit hem in de ondersteuning die je vanuit de elektromotor krijgt. Door deze ondersteuning krijg je het gevoel alsof je met een heerlijk duwtje in de rug aan het fietsen bent waardoor je minder snel buiten adem raakt. In dit artikel hebben we de voordelen van een elektrische mamafiets voor jou op een rijtje gezet!

Een elektrische mamafiets is goed voor je conditie

Wanneer je niet zo’n goede conditie hebt is een elektrische moederfiets dé oplossing om hier aan te werken. Je krijgt namelijk ondersteuning wat inhoudt dat je zelf ook nog steeds moet fietsen. Op deze manier werk je dus aan je conditie. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen op een elektrische fiets een stuk vaker fietsen dan mensen zonder een elektrische fiets. 

Een elektrische moederfiets is kostenbesparend

Wanneer je vaak met de auto op pad gaat kan dit flink in de kosten lopen. Je betaald natuurlijk de benzine maar ook verzekeringen, wegenbelastingen en autoonderhoud. Wanneer je de korte ritjes vervangt door fietsritjes bespaar je in ieder geval al op de benzinekosten. 

Hoewel je natuurlijk niet binnen het eerste jaar de aanschafkosten voor je elektrische moederfiets eruit gehaald hebt, zal dit uiteindelijk wel gebeuren. Tot die tijd ben je in ieder geval al lekker gezond bezig én draag je jouw steentje bij aan het milieu. Wat op die manier ook weer goed is voor je portemonnee. 

De elektrische mamafiets is een gezond alternatief

Over het algemeen is fietsen gezond, of je nu kiest voor een gewone fiets of een elektrische fiets. Je komt lekker buiten en kan genieten van de buitenlucht, daarnaast kom je vaak op plekken waar je normaal gesproken met de auto niet zou komen. Daarnaast is het ook gewoon erg gezellig om samen met je kleintje te fietsen. 

Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *