Site Loader
Tennistafelbatje

Tafeltennis wordt ook wel Ping Pong genoemd en het doel is om een speeltafel een licht balletje met een batje over het gespannen net te slaan. De bal mag een keer stuiteren. Sla je mis of laat je de bal te vaak stuiteren? Dan gaan de punten naar de andere speler of het andere team. Het spel is razend populair en steeds meer mensen kopen dan ook een tafel voor thuis. Maar wat moet je weten als je een tafeltennis kopen wil? Lees deze blog voor meer informatie.

Tafeltennis kopen? Let op de afmetingen

Standaard tafels zijn doorgaans 274 centimeter lang en 152 centimeter breed. Dat is behoorlijk groot en je moet er dus ook wel de ruimte voor hebben. Wil je een tafeltennis kopen? Dan kijk je natuurlijk als eerste naar de afmetingen en of je er ook de ruimte voor hebt. Heb je die ruimte niet? Kijk dan naar modellen die je bijvoorbeeld in kunt klappen of kijk naar kleinere modellen, zoals een mini tafeltennis.

Inklapbare tafeltennis kopen

Je kunt ook een inklapbare tafeltennis kopen als je geen of beperkt ruimte hebt. De tafel is dan op te vouwen en dan kun je ‘m aan de kant zetten. Vaak zijn ze nog wel te groot om ze bijvoorbeeld in een kast op te bergen, maar je zou ze eventueel wel onder het bed kunnen schuiven of in de schuur of een boxruimte kunnen opbergen. Om maar een paar dwarsstraten te noemen. Misschien is het dan ook wel handig om gelijk een model met wielen te kopen. Dan hoef je de tafel namelijk niet te sjouwen, maar je kunt ‘m dan eenvoudig verrijden.

Tafeltennisbatje

Tafeltennis voor binnen of buiten

Ga je een tafeltennis kopen? Dan kun je ook de keuze maken voor een tafel voor binnen of buiten. De tafels voor buiten zijn steviger en hebben vaak verstelbare poten, zodat ze ook op een ongelijke ondergrond stabiel kunnen worden neergezet. De materialen zijn ook weersbestendig, wat niet het geval is wanneer je voor een tafel voor binnen kiest. Dan loop je bijvoorbeeld het risico dat materialen en vooral het speelveld door de kou en de regen kromtrekken en dan kun je de tafel niet meer goed gebruiken.

Dikte van het blad

Hoe dikker het speelblad, des te beter de bal stuitert. Veel spelers geven de voorkeur aan een dikker blad, maar de meeste tafeltennistafels zijn voorzien van een blad van 15 mm dik. Je kunt ook een tafeltennis kopen met een blad van 25 millimeter dik. Het voordeel van een dunner blad is dat de tafel lichter is en dus ook makkelijker te verplaatsen en op te bergen is.

Tafeltennis kopen? Kijk naar de garantievoorwaarden

Ga je een tafeltennis kopen? Kijk dan ook even naar de garantievoorwaarden. Op de meeste speeltafels zit twee jaar fabrieksgarantie, maar er zijn ook merken en modellen die een uitgebreide garantie aanbieden. Soms is het mogelijk om een aanvullende garantie bij te kopen en op die manier kun je dus lang en onbezorgd van je tafeltennis genieten. 

Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *